Tu ştii cum să alegi incaltaminte de dama?

Shopping-ul de incaltaminte de dama este şi probabil va rămâne un hobby al multora dintre femei. Factorul declanşator al unei noi achiziţii poate fi o nevoie (un eveniment, o vacanţă) sau, pur şi simplu, vederea unui model atrăgător.

Nevoia de încălţăminte nouă se schimbă în fiecare sezon. Iarna este perioada cizmelor, ghetelor şi bocancilor. Toamna şi primăvara se pot purta balerinii şi adidaşii. Iar vara sandalele, papucii şi tenişii sunt la putere. Pe lângă acestea, apar nevoile specifice de încălţăminte adecvată pentru evenimente sau vacanţe, de care vorbeam mai sus.

Avem toate motivele pentru care o femeie ar căuta modele de încălţăminte de damă. În plus, un studiu efectuat de mai mulţi specialişti în psihologie (Omri Gillath, Angela J. Bahns, Fiona Ge şi Christian S. Crandall) spune că pantofii pot influenţa prima impresie despre o persoană. Cercetătorii spun că pantofii reflectă personalitatea, preferinţele politice şi statusul financiar al unei persoane. Cu alte cuvinte, oferă informaţii.

scurt ghid pentru a alege incaltamintea de dama

Cum alegi incaltaminte de dama în 2023

Pantofii au patru părţi componente esenţiale de care trebuie să ţii cont pentru confortul tău.

  • Deschiderea laterală: Cu cât este mai joasă, cu atât picioarele par mai lungi, iar gambele mai subţiri.
  • Vârful: Poate fi deschis, închis sau deschis parţial. Pantofii cu vârf închis sunt mai eleganţi, în timp ce pantofii cu vârf deschis sunt mai potriviţi pentru outfit-urile casual.
  • Tocurile: Cele mai groase fac gamba să pară mai groasă. Celelalte necesită abilităţi de purtare.
  • Talpa: Variază de la subţire la cea de tip platformă. Cu cât este mai subţire, cu atât pantoful este mai elegant.

Ca să îţi alegi o pereche de pantofi potrivită, ţine cont de postura ta, mărimea gleznelor, genunchilor şi pulpelor, dar şi de lungimea picioarelor. Acestea determină dacă un model de încălţăminte de damă „îţi stă bine”.

Stilul pantofilor este afectat de formă şi aspect practic, anotimp, momentul zilei pentru care îi alegi şi cât de formale vor fi ocaziile când îi porţi.

Dacă probezi pantofi în magazin, fă-o la sfârşitul zilei, atunci când picioarele tale au şansa să fie umflate (pentru că îi vei expune la această situaţie). Probează-i cu şosete dacă îi vei purta aşa. Dacă nu, alege dresul. Încearcă ambii pantofi şi asigură-te că degetele de la picioare au loc să stea confortabil. Ar trebui să fie circa 1 mm între vârful degetului mare şi pantof. În plus, ţine cont de materialul pantofului. Pielea se lasă, în timp, iar alte materiale rămân rigide.

Cum alegi încălțămintea dintr-un magazin online?

Dacă îţi comanzi încălţăminte de damă online, atunci trebuie să ştii sistemul de măsuri al brand-ului respectiv. Măsurile pot fi diferite şi în funcţie de ţară. Alege să îţi măsori talpa în centimetri şi să verifici tabelul de conversie a numerelor de picior. Dacă porţi mărimi oscilante, alege-o pe cea mai mare.
Iată câteva exemple de haine cu care se potrivesc anumite modele de încălţăminte de damă.

  • Bocanci: Blugi, colanţi, geci retro şi fuste scurte.
  • Tenişi: Blugi, pantaloni casual, rochii, fuste şi pulovăr sau cardigan.
  • Pantofi tip gheată joasă: Veste, sacouri, jachete, blugi, trenci, geantă de dimensiuni mari.
  • Papuci: Pantaloni scurţi, rochii de vară, fuste lungi, pantaloni trei sferturi, rochii sport.
  • Sandale: Fuste-creion, rochii, pantaloni scurţi sau trei sferturi.
  • Saboţi: Tunici subţiri, pantaloni evazaţi sau largi, blugi, fuste scurte sau medii.

Dacă îţi cauţi încălţăminte de damă online, alege să studiezi stocul magazinelor cu mai multe brand-uri.

Related Posts

Gratar de gradina rezistent, ideal pentru gatit in aer liber

Grătar de grădină, pentru mese delicioase și momente plăcute alături de cei dragi

Ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de aer curat și de preparate savuroase gătite pe grătar, în compania celor dragi? Mici aromați, fripturi suculente…

Autostrada A7

Care este primul tronson al Autostrăzii A7 care se deschide în 2025

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei, avansează rapid, iar primul tronson ce va fi dat în circulație în 2025 este aproape finalizat. Acest segment…

certificat constatator ONRC

Certificatul constatator în procesul de lichidare a unei firme: Ce trebuie să știi?

Certificatul constatator ocupă un loc central în procesul de lichidare a unei firme. Indiferent dacă vorbim despre o societate cu răspundere limitată (SRL), o societate în nume…

Cum poti sa alegi cea mai buna firma de contabilitate

Cum poti sa alegi cea mai buna firma de contabilitate

Alegerea unei firme de contabilitate potrivite este esentiala pentru sanatatea financiara si succesul pe termen lung al unei afaceri. O firma de contabilitate buna poate ajuta la…

Ce spun turiștii care au vizitat Bucureștiul

Ce spun turiștii care au vizitat Bucureștiul?

Bucureștiul, capitala României, este un oraș care atrage anual numeroși turiști din întreaga lume, fiecare venind cu așteptări diverse și curiozități despre cultura locală. Într-o lume în…

Alexandru Ioan Cuza

Cine a fost Alexandru Ioan Cuza și ce a realizat de-a lungul vieții?

Alexandru Ioan Cuza este una dintre cele mai marcante figuri din istoria modernă a României, fiind cunoscut drept cel care a pus bazele statului român modern prin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *