Parintii sunt cele mai importante persoane din viata noastra. Parintii sunt primele persoane cu care intram in contact la nastere, alaturi de ei crestem, gresim si invatam, iar de cele mai multe ori ei reprezinta modelul dupa care ne ghidam si ne construim ca adulti. Ti-am pregatit in acest articol informatii utile despre tranzitia batranilor de acasa la caminul de batrani.
De aceea, din dorinta de rascumparare a eforturilor si sacrificiilor facute de-a lungul timpului pentru noi, dorim ca la anii batranetii sa le oferim acelasi confort si acelasi tratament pe care l-am primit la randul nostru de la ei. De multe ori ingrijirea si supravegherea adecvate pot deveni un chin, timpul de care dispunem zi de zi fiind limitat, vietile noastre fiind din ce in ce mai aglomerate.
Insa exista o rezolvare foarte simpla, si anume realizarea tranzitiei batranilor de acasa la camin, aceasta fiind una foarte sensibila deoarece conditiile de trai, schimbarea peisajului, a obiceiurilor si a persoanelor din jur pot fi coplesitoare pentru persoanele de varste inaintate. Dupa comunul acord al intregii familii de stramutare a seniorilor la un camin de batrani, ultimul cuvant si deciziile ce urmeaza fiind ale acestora, urmeaza o serie de pasi de urmat, dupa cum urmeaza.
Cei mai importanti pasi in tranzitia batranilor de acasa la un camin de batrani
Comparatiile – Inainte de alege un anumit camin si de a face mutarea fizica, propriu-zisa, esential este sa se intreprinda comparatii privind raportul dintre conditii si pret, parerile si experientele persoanelor cu experienta in cauza, aspecte legate de spatiul camerelor, mese asigurate pe zi, si multe altele. Nu numai comparatiile informative conteaza, balanta inclinand spre vizitele la caminele trecute in revista si convingerea ca descrierile corespund intr-adevar cu realitatea.
Dupa acest prim pas urmeaza luarea deciziei pentru mutarea fizica, iar mai apoi acomodarea.
Acomodare este unul dintre cele mai grele aspecte cand vine vorba de mutarea din propria casa. Cotidianul si monotonia, sunt doua dintre cele mai nimerite caracteristici ce ii descriu pe batrani, si crearea celui mai mic dezechilibru ale acestora poate crea disconfort varstnicilor.
Acomodarea cu celelalte persoane din institutie, cu personalul, cu mesele, iesirile, orele de somn, programul la ore fixe, pot fi foarte dificile, dar totodata si placute. Interactiunea si socializarea sunt punctele forte convietuirii la un azil de batrani, schimbul de experiente, pareri, activitati si hobby-uri ajutand enorm la procesul de acomodare in institutie.
Mutarea de acasa intr-un camin de batrani poate deveni o experienta placuta si se poate transforma intr-un un mod de viata sanatos, atat pentru corp, cat si pentru minte, bunastarea parintilor nostri aflandu-se pe primul plan in lista noastra de dorinte.
Pentru ca timpul nu ne mai permite sa le acordam ingrijirea si atentia de care au nevoie in aceasta etapa a vietii, un camin de batrani cu personal specializat devine pe zi ce trece o varianta mai potrivita pentru fiecare senior. Alege un camin care ofera suficiente conditii de cazare, care ofera serviciile unui personal pregatit si care a demonstrat de-a lungul timpului ca merita aprecierea familiilor care isi iubesc cu adevarat seniorii.