Ministerul Agriculturii reamintește despre necesitatea combaterii buruienii ambrozia

În perioada curentă, este necesar să conștientizăm importanța unei atitudini responsabile în vederea diminuării pericolului cauzat de apariția buruienii ambrozia (Abrosia artemisiifolia). Aceasta este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind rezistentă la secetă şi arşiţă, fapt care îi permite să se dezvolte rapid şi să cuprindă areale întregi.

De ce trebuie să combatem ambrozia?

Mizăm pe atitudinea responsabilă a fiecărui cetățean în vederea diminuării pericolului cauzat de apariţia buruienii ambrozia, dat fiind faptul că, polenul acestei plante este considerat un alergen agresiv, cu impact negativ asupra sănătăţii umane. Perioada maximă de producere a polenului sunt lunile iulie–septembrie, cu posibilitate de extindere până la sfârşitul lunii octombrie.

Impactul negativ al polenului plantei se manifestă prin rinită alergică, conjunctivită, accese de astmă, urticărie, şoc anafilactic, fiind unul din factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Astfel, pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice şi a celei chimice. În acest sens, atenţionăm că la aplicarea metodei chimice se recomandă utilizarea erbicidelor omologate şi incluse în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanților.

Related Posts

Gratar de gradina rezistent, ideal pentru gatit in aer liber

Grătar de grădină, pentru mese delicioase și momente plăcute alături de cei dragi

Ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de aer curat și de preparate savuroase gătite pe grătar, în compania celor dragi? Mici aromați, fripturi suculente…

Autostrada A7

Care este primul tronson al Autostrăzii A7 care se deschide în 2025

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei, avansează rapid, iar primul tronson ce va fi dat în circulație în 2025 este aproape finalizat. Acest segment…

certificat constatator ONRC

Certificatul constatator în procesul de lichidare a unei firme: Ce trebuie să știi?

Certificatul constatator ocupă un loc central în procesul de lichidare a unei firme. Indiferent dacă vorbim despre o societate cu răspundere limitată (SRL), o societate în nume…

Cum poti sa alegi cea mai buna firma de contabilitate

Cum poti sa alegi cea mai buna firma de contabilitate

Alegerea unei firme de contabilitate potrivite este esentiala pentru sanatatea financiara si succesul pe termen lung al unei afaceri. O firma de contabilitate buna poate ajuta la…

Ce spun turiștii care au vizitat Bucureștiul

Ce spun turiștii care au vizitat Bucureștiul?

Bucureștiul, capitala României, este un oraș care atrage anual numeroși turiști din întreaga lume, fiecare venind cu așteptări diverse și curiozități despre cultura locală. Într-o lume în…

Alexandru Ioan Cuza

Cine a fost Alexandru Ioan Cuza și ce a realizat de-a lungul vieții?

Alexandru Ioan Cuza este una dintre cele mai marcante figuri din istoria modernă a României, fiind cunoscut drept cel care a pus bazele statului român modern prin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *