Limbi straine: tu stii de fapt cat stii?

Invatarea cu succes a unei limbi straine se va infaptui numai atunci cand vei sti nivelul tau de cunoastere a limbii respective. Aceasta o poti face doar dupa ce ai facut un test franceza, teste engleza sau un test germana – depinde ce limba ai ales sa studiezi.

Poate este o limba pe care o cunosti, dar ai uitat-o intre timp sau o poti vorbi si nu esti sigur de scrierea corecta a anumitor propozitii sau cuvinte. Testele online sunt simple si nu iti vor fura prea mult din timpul tau. Trebuie doar sa raspunzi la un set de intrebari, iar rezultatele le vei primi la sfarsitul testului, impreuna cu o recomandare avizata a nivelului la care ar trebui sa studiezi, aferent punctajului obtinut.

Cate nivele de cunoastere a unei limbi straine sunt?

O persoana care nu cunoaste o limba deloc o poate asculta, dar pentru ea reprezinta doar o serie de sunete necunoscute. Alta persoana poate intelege tot ce aude, dar nu poate vorbi fluent in acea limba. Si o a 3-a persoana poate intelege, vorbi si scrie fara erori intr-o anumita limba.

Cadrul Comun European are ca referinta 6 nivele standard:

  1. nivel incepator
  2. nivel elementar
  3. nivel intermediar
  4. nivel post-intermediar
  5. nivel avansat
  6. nivel profesionist

De cele mai multe ori, aceste nivele sunt restranse la 3: incepator, intermediar si avansat.

O persoana fluenta poate fi numita acea persoana care vorbeste si scrie usor intr-o limba anumita, dar nu neaparat 100% corect. Pentru la ajunge la acest nivel trebuie multa sarguinta si ore de studiu, dar nimic nu este imposibil.

Cat de important este sa cunosti o limba straina la nivel avansat?

Daca o limba straina este utilizata intr-un mediu profesional sau academic, gramatica si vorbirea corecta devine foarte importanta – comunicarea cu o multime de erori gramaticale poate fi perceputa ca un semn de neprofesionalism.

Cunoasterea unei limbi nu este doar capacitatea de a intelege ceva si de a-ti exprima gandul intr-o limba straina. Este, de asemenea, capacitatea de a vorbi si de a scrie competent, de a poseda un vocabular suficient.

Un test online de evaluare a nivelului de cunoastere a unei limbi straine te va ajuta sa stii de unde sa incepi si incotro sa te indrepti, iar daca vei munci si vei persevera, rezultatul nu va intarzia sa apara.

Related Posts

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Cererea în căsătorie

Cererea în căsătorie: Cum să o faci, ce să spui și ce să eviți pentru a impresiona persoana iubită

În viața fiecărui om, există momente care ne definesc și ne schimbă destinul. Unul dintre aceste momente este propunerea de căsătorie. Aceasta nu este doar o întrebare,…

îngrijirea animalelor de companie

De unde să te informezi despre îngrijirea animalelor de companie

În societatea modernă, animalele de companie sunt mai mult decât simple creaturi cu care trăim. Ele devin parte din familia noastră, ne oferă confort, companie și chiar…

Michael Jackson

Michael Jackson: adevărul despre viața sa personală și profesională

Atunci când auzi numele „Michael Jackson”, gândul îți zboară imediat la muzica sa iconică, pașii de dans unici și la fața sa mereu în schimbare. Însă, dincolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *