5 concepte SEO pe care trebuie să le cunoști și pe care trebuie să le urmezi în 2023

Anul trecut ne-a adus o creștere meteorică a importanței SEO, cu un accent redobândit pe crearea celei mai bune experiențe posibile pentru utilizatori.

De la lansarea indexării mobile-first până la iminenta introducere a actualizării Google privind experiența paginilor și Core Web Vitals, este esențial să rămâneți la curent cu conceptele SEO de bază.

Până la sfârșitul anului 2023, este esențial să înțelegem aceste cinci concepte SEO critice pe măsură ce ne pregătim pentru succes.

1.   Core Web Vitals

Page Experience și Core Web Vitals de la Google este un lucru pe care atât profesioniștii SEO tehnici, cât și cei non-tehnici trebuie să îl cunoască acum.

Core Web Vitals sunt un set de standarde pe care Google le folosește pentru a evalua dacă o pagină oferă o experiență bună pentru utilizator.

Acești indicatori sunt:

Cel mai mare tablou de conținut (LCP): Măsoară viteza cu care este încărcat conținutul principal al unei pagini. Acest lucru ar trebui să se întâmple în termen de 5 secunde de la aterizarea pe o pagină.

First Input Delay (FID) (Întârzierea primei intrări): Măsoară viteza cu care utilizatorii pot interacționa cu o pagină după ce aterizează pe ea. Acest lucru ar trebui să se întâmple în termen de 100 de milisecunde.

Cumulative Layout Shift (CLS): Măsoară frecvența cu care utilizatorii experimentează schimbări neașteptate de layout. Paginile ar trebui să mențină un CLS mai mic de 0,1.

Google a declarat că pragul minim pentru toate Core Web Vitals trebuie să fie atins pentru a beneficia de semnalul de clasificare asociat.

Unele dintre lucrurile cheie asupra cărora trebuie să vă concentrați includ:

  • Experiența mobilă.
  • Compresia imaginilor.
  • Conținutul informațional al paginii.
  • Viteza site-ului și structura tehnică.

Citiți mai multe despre Core Web Vitals mai jos:

  • Google: Core Web Vitals au devenit semnale de clasificare în mai 2021
  • Cercetare: Core Web Vitals Ranking Boost în funcție de industrie
  • Google despre impactul așteptat al actualizării Core Web Vitals

2.   Indexarea Mobile-First

Google a anunțat la sfârșitul anului trecut că indexarea mobile-first va fi noua normă.

Mobile First a sosit. Acest lucru înseamnă că semnalele de clasificare vor proveni de acum înainte de la versiunea mobilă a site-ului dvs. și nu de la versiunea desktop.

Aproximativ 80% din tot traficul web provine de pe dispozitive mobile, iar acest procent se așteaptă să crească. Ceea ce s-ar putea să nu știți este că nu mai este suficient să aveți un site adaptat la dispozitivele mobile – acum trebuie să fiți „mobile-first”.

Cu alte cuvinte, este timpul să nu vă mai gândiți la mobil ca la o anexă la site-ul dvs. desktop și să începeți să prioritizați mai întâi SEO mobil.

Iată câteva modalități practice de a vă îmbunătăți SEO mobil:

  • Efectuați testul Mobile-Friendly.
  • Remediați legăturile rupte și redirecționările incorecte.
  • Comprimați orice imagine necomprimată.
  • Îndepărtați conținutul imposibil de redat și resursele blocate (de exemplu, JavaScript, CSS, imagini specifice).
  • Eliminați pop-up-urile și interstițiile intruzive.
  • Îmbunătățiți capacitatea de utilizare pe mobil (de exemplu, dimensiunea textului, configurația viewport, dimensiunea țintă a atingerii).
  • Efectuați un audit al site-ului dvs. mobil pentru a găsi orice elemente suplimentare ale site-ului (de exemplu, date structurate, etichete de titlu) pe care le puteți optimiza pentru mobil.

3.   Învățare automată și automatizare

Învățarea automată este acum o parte integrantă a algoritmilor de clasificare a motoarelor de căutare – Google a anunțat în martie 2016 că RankBrain este al treilea cel mai important semnal de clasificare al lor.

Învățarea automată este strâns legată de subiectul căutării semantice. Este o modalitate prin care motoarele de căutare pot face presupuneri educate cu privire la ceea ce înseamnă interogările ambigue și pentru a oferi rezultate de căutare mai bune în ansamblu.

RankBrain și alte sisteme de învățare automată examinează comportamentul utilizatorilor pentru a oferi cele mai bune rezultate de căutare posibile. Din nefericire, ceea ce este considerat cel mai bun pentru o interogare poate să nu fie cel mai bun pentru o altă interogare, ceea ce face ca învățarea automată să fie foarte dificil de optimizat.

Cea mai bună practică este să continuați să creați resurse robuste, optimizate pentru căutare și pentru experiența utilizatorului.

Dincolo de Google și de algoritmii săi, învățarea automată și automatizarea devin o combinație puternică pentru SEO, furnizând informații în timp real și automatizând sarcinile repetitive.

Acest lucru poate varia de la:

  • Perspective și audituri SEO.
  • Activarea și sindicalizarea conținutului.
  • Legătura internă.
  • Raportare.
  • Detectarea automată a erorilor site-ului web și remedieri rapide.

4.   E-A-T

Unii ar putea fi surprinși de faptul că conceptul E-A-T nu este de fapt nou. Acesta a apărut pentru prima dată în Google Quality Guidelines în mai 2014.

Acest concept se axează pe expertiză, autoritate și încredere.

În timp ce E-A-T nu este un algoritm, acesta va avea un efect indirect asupra clasamentului atunci când nu se respectă cele mai bune practici care se concentrează pe asigurarea faptului că site-ul dvs. are un conținut expert și autoritar în care utilizatorii au încredere.

De exemplu:

  • Conținut tematic care indică expertiză și cunoștințe.
  • Credibilitatea și autoritatea site-ului dumneavoastră.
  • Structura, securitatea și calitatea site-ului dvs. web.
  • Conținut în afara paginii realizat de experți.

5. Diferența de cunoștințe, semantica și entitățile

Scopul actualizării Hummingbird de la Google din 2013 a fost de a îmbunătăți acuratețea căutărilor prin înțelegerea mai bună a intenției celor care efectuează căutări.

Astăzi, căutarea semantică a evoluat și mai mult, iar motoarele de căutare sunt mai bune ca niciodată în înțelegerea contextului interogării și a relațiilor dintre cuvinte.

Scopul căutării semantice este ca motoarele de căutare să înțeleagă mai bine interogările în limbaj natural.

Așadar, dacă un utilizator întreabă Google „ce rating are?” și se află în fața unui restaurant francez, în mod ideal, Google ar putea ști că, în acest context, „are” se referă la restaurant, iar persoana care face căutarea dorește să afle ratingul de stele.

Datele structurate și schema.org pot juca, de asemenea, un rol în E-A-T.

În cazul E-A-T, de exemplu, trebuie să acordați o atenție deosebită graficului de cunoștințe.

Există multe nuanțe subtile în mecanismul de căutare semantică. În cele din urmă, ceea ce înseamnă pentru dvs. este că o pagină cu autoritate, care abordează în profunzime un subiect specific, se va clasifica de obicei mai bine decât zeci de pagini construite în jurul unor cuvinte cheie diferite.

Acest lucru se datorează faptului că o singură resursă cuprinzătoare este mai bună pentru a oferi Google (și, prin proxy, utilizatorilor săi) tot contextul de care are nevoie pentru a satisface intenția de căutare.

Graficele de cunoștințe ajută Google să valorifice datele structurate despre subiecte și, folosind date semantice, să își populeze graficul de cunoștințe.

Acest lucru creează oportunități pentru profesioniștii SEO de a crea conținut pe subiecte care ar putea influența graficul și înțelegerea de către Google a conținutului lor.

Iată cum să construiți conținut care să îmbrățișeze mai bine SEO semantic:

  • Alegeți un subiect amplu care este relevant pentru publicul dumneavoastră. De exemplu, un centru de adopție de animale de companie ar putea crea o pagină despre diferite rase de câini.
  • Puneți întrebări care vă vor ajuta să discerneți intenția căutătorului. De exemplu, pagina despre rasele de câini ar putea avea ca scop să răspundă la „temperamentele diferitelor rase de câini” sau „cele mai ușor de dresat rase de câini”.
  • Odată ce ați înțeles intenția căutătorului, creați conținut care să corespundă. Faceți ca resursa dvs. să fie cât mai bogată și mai aprofundată posibil.
  • Creați pagini de destinație suplimentare pentru a satisface alte căutări care corespund intenției utilizatorului.
  • Concentrați-vă pe crearea de „ghiduri complete” și alte piese cuprinzătoare de conținut veșnic verde. Includeți cuvinte-cheie relevante, scurte și lungi, ori de câte ori este cazul.
  • Consultați Graficul de cunoștințe al Google pentru o entitate privind afacerea și produsele dvs.
  • Încercați să alimentați Google cu cât mai multe informații.

În concluzie pe măsură ce Google continuă să se împingă și se concentrează pe experiența utilizatorului, înțelegerea modului în care conceptele cheie SEO ajută utilizatorul final este vitală pentru succes.

Optimizarea conținutului pentru experiența consumatorului și adoptarea tehnologiei și a trăsăturilor tehnice pentru a vă ajuta să vă scalați eforturile SEO devine noua normalitate.

În prezent, SEO s-a îndepărtat complet de la umplerea cuvântului cheie potrivit în descrierea unei pagini și s-a îndreptat spre oferirea unor experiențe mai semnificative și mai bune pentru utilizatori prin intermediul conținutului nostru și al structurilor și performanțelor site-ului nostru.

Related Posts

Monetizarea pe YouTube

Monetizarea pe YouTube: Sfaturi pentru a transforma pasiunea în profit

YouTube a devenit o platformă crucială pentru exprimarea creativității și pentru construirea unei audiențe globale. Pentru mulți, YouTube reprezintă mai mult decât un loc pentru a viziona…

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Cum să îți crești angajamentul pe rețelele sociale

Cum să îți crești angajamentul pe rețelele sociale

Rețelele sociale au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene. Cu miliarde de utilizatori din întreaga lume, aceste platforme au devenit un loc excelent pentru a…

Cum să monetizezi un blog în 2023

Cum să monetizezi un blog în 2023: opțiuni, avantaje și dezavantaje

Unul dintre cele mai mari avantaje ale erei digitale este abilitatea de a genera venituri din pasiuni. Ai creat un blog și ai strâns o audiență fidelă?…

Cum să îți monetizezi pasiunile și talentele pe Facebook

Cum să îți monetizezi pasiunile și talentele pe Facebook

În era digitală actuală, există oportunități nenumărate de a transforma pasiunile și talentele în surse de venit. Facebook, una dintre cele mai mari platforme sociale din lume,…

linkedin

Optimizarea profilului de LinkedIn pentru angajatori

LinkedIn este una dintre cele mai puternice platforme de rețele sociale profesionale, oferind oportunități inestimabile pentru a-ți construi o prezență profesională puternică și pentru a te conecta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *