Cele 3 tipuri de SEO – și de ce aveți nevoie de toate acestea

Când vă gândiți la SEO (Search Engine Optimization), ce vă vine în minte? Cuvinte cheie! Deși aceasta este o parte integrantă a SEO, este mult mai mult decât atât. Există mai multe tipuri de SEO care sunt toate importante pentru o strategie SEO de succes. La bază, SEO se concentrează pe extinderea vizibilității unei afaceri în rezultatele căutărilor organice și îmbunătățește clasamentul SERP (Search Engine Results Page). Utilizarea unei serii de tactici SEO pentru a vă optimiza site-ul pentru o mai mare vizibilitate va crește traficul și va conduce utilizatorii de calitate către site-ul dvs. Iată trei tactici SEO care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți vizibilitatea și clasamentul prin intermediul rezultatelor de căutare organică.

1. On-Page SEO

În calitate de marketer, SEO on-page este probabil tipul cu care sunteți cel mai familiarizat. Acest tip specific de SEO se referă la optimizarea conținutului și a codului sursă al paginii dvs. web pentru a crește vizibilitatea site-ului dvs. în SERP. O bună strategie SEO on-page ajută motoarele de căutare să servească utilizatorii cu conținut de înaltă calitate despre o anumită interogare de căutare. În esență, scopul SEO pe pagină este de a permite atât motoarelor de căutare, cât și utilizatorilor să:

  • Să înțeleagă contextul paginii web
  • Să identifice pagina ca fiind legată de o interogare de căutare
  • Să localizeze o pagină care a fost optimizată pentru a se poziționa bine în SERP

Anterior, o bună strategie SEO on-page se concentra pe metode convenționale, cum ar fi utilizarea cuvintelor-cheie cu potrivire exactă în anumite locații de pe site-ul dvs. web. Motoarele de căutare au evoluat pentru a extrage semnificația unei pagini din utilizarea sinonimelor, din frecvența cu care sunt menționate anumite combinații de cuvinte și din contextul în care apare conținutul. Acest lucru le permite agenților de marketing să se concentreze pe relevanță și pe modul în care conținutul de pe pagină se raportează la intenția utilizatorului care stă la baza interogărilor de căutare. Paginile web cu un SEO on-page solid au un conținut detaliat, unic, demn de încredere, ușor de utilizat și aliniat la intenția de căutare a utilizatorilor. 

Menținerea unei strategii SEO on-page este esențială pentru a crește cantitatea și calitatea utilizatorilor de pe site-ul dvs. web. O mare parte din această optimizare se concentrează pe utilizator și pe asigurarea faptului că experiența acestuia de la motorul de căutare la site-ul dvs. web este perfectă și aliniată cu interogarea sa de căutare. 

2. SEO Off-Page

SEO Off-page se referă la acțiunile întreprinse în afara site-ului dvs. web pentru a avea un impact asupra clasamentului SERP. Prin optimizarea pentru factorii de clasificare în afara site-ului, nu numai că reușiți să insuflați încredere și autoritate, dar și să îmbunătățiți percepția popularității și relevanței site-ului dvs. în spațiul digital. Dintre tipurile de SEO off-page, există două tipuri principale în care ar trebui să ne scufundăm: legate de linkuri și non-linkuri. 

  • Link-Related SEO: Construirea de backlink-uri este nucleul SEO off-page. Motoarele de căutare folosesc aceste backlink-uri pentru a indica calitatea conținutului, iar cele care conțin multe backlink-uri „de mare valoare” sunt susceptibile de a se clasa mai sus în SERP. Există trei tipuri principale de link-uri: link-uri naturale, link-uri construite manual și link-uri auto-create. Să analizăm mai în profunzime aceste trei tipuri.

Linkuri naturale: Aceste linkuri sunt date fără a fi nevoie de nicio acțiune din partea proprietarului site-ului web. De exemplu, acesta ar putea fi un blogger care face un link către unul dintre produsele sale preferate (nesponsorizate).

Link-uri construite manual: Aceste linkuri sunt dobândite prin activități deliberate de construire a linkurilor, cum ar fi stimularea clienților sau a persoanelor influente pentru a vă partaja conținutul sau linkurile de pe site. 

Link-uri create de unul singur: Acest tip de link este creat prin practici precum adăugarea unui backlink într-un director online, semnătura de comentarii pe blog sau un comunicat de presă.

  • SEO non-legat de linkuri: O mare parte din SEO off-page provine din câștigarea de linkuri de la site-uri externe, dar unele strategii SEO care nu au legătură cu linkurile sunt esențiale pentru a vă îmbunătăți poziția în clasamentul de căutare. Una dintre cele mai comune strategii SEO non-legate de linkuri este marketingul social media. Prin direcționarea traficului către site-ul dvs. web din alte surse online, faceți referire la site-ul dvs. din altă parte pe web. Unele strategii SEO off-page suplimentare includ guest blogging, mențiuni de marcă legate și nelegate și influencer marketing.

3. SEO tehnic

Nu în ultimul rând, dar cu siguranță nu în ultimul rând, să aruncăm o privire la SEO tehnic și de ce este o parte esențială a unei strategii SEO bine puse la punct. SEO tehnic se referă la elementele fără conținut ale site-ului dvs. și include strategii pentru a îmbunătăți structura și fundația backend a paginilor dvs. web. Mai exact, acest tip de SEO este folosit pentru a îmbunătăți lizibilitatea unui site web, facilitând astfel căutarea de către motoarele de căutare și oferind o experiență bună pentru utilizatori. Asigurându-vă că site-ul dvs. oferă o experiență bună pentru utilizator, comunicați motoarelor de căutare că site-ul dvs. este de înaltă calitate și că ar trebui să fie afișat mai proeminent în rezultatele căutărilor. Motoarele de căutare preferă site-urile care mențin o viteză redusă de încărcare a paginilor, sunt mobile-friendly, sunt ușor de parcurs și indexat, au o bună arhitectură a site-ului și date structurate și sunt sigure. 

În concluzie, pentru a dezvolta o strategie SEO eficientă care să conducă la rezultate reale, nu vă puteți concentra doar pe un singur tip de SEO. Combinarea diferitelor tipuri de SEO menționate în acest blog oferă site-ului dvs. cea mai bună șansă de a apărea în rezultatele căutărilor.

Related Posts

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Cum să îți crești angajamentul pe rețelele sociale

Cum să îți crești angajamentul pe rețelele sociale

Rețelele sociale au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene. Cu miliarde de utilizatori din întreaga lume, aceste platforme au devenit un loc excelent pentru a…

Cum să monetizezi un blog în 2023

Cum să monetizezi un blog în 2023: opțiuni, avantaje și dezavantaje

Unul dintre cele mai mari avantaje ale erei digitale este abilitatea de a genera venituri din pasiuni. Ai creat un blog și ai strâns o audiență fidelă?…

Cum să îți monetizezi pasiunile și talentele pe Facebook

Cum să îți monetizezi pasiunile și talentele pe Facebook

În era digitală actuală, există oportunități nenumărate de a transforma pasiunile și talentele în surse de venit. Facebook, una dintre cele mai mari platforme sociale din lume,…

linkedin

Optimizarea profilului de LinkedIn pentru angajatori

LinkedIn este una dintre cele mai puternice platforme de rețele sociale profesionale, oferind oportunități inestimabile pentru a-ți construi o prezență profesională puternică și pentru a te conecta…

site web

Cum să îți creezi un site web atrăgător și funcțional cu ajutorul unui web designer

În era digitală în care trăim, un site web de calitate reprezintă cartea ta de vizită online. Fie că ești un antreprenor, un freelancer sau pur și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *