Cum alegi șipca metalică pentru gard?

Șipca metalică pentru gard este folosită pentru același scop după cum îi spune numele, de construire a gardului pentru grădina ta frumoasă. În cazul în care ești fericitul ce se poate bucura de o grădină a lui, un spațiu verde, oricât de mic sau de mare ar fi, șipca metalică pentru gard este modul prin care poți scoate în evidență întreaga frumusețe.

Sunt diferite față de șipcile tradiționale, fiind o variantă modernă și mai rezistentă a lor. Așadar, șipcile metalice sunt materiale potrivite pentru un gard cum nu ai mai văzut, care vor atrage privirile oricui.

Un astfel de gard este foarte ușor de montat și mai ales de întreținut, aceste materiale de construcții reprezintă o alegere inspirată, deoarece există o multitudine de culori și texturi de care te poți bucura.

La Bilka vei găsi tot ce ai nevoie pentru a-ți realiza un gard splendid, care să îți scoată în evidență gardul. Unul dintre cele mai potrivite materiale de gard este cu siguranță șipca metalică, datorită avantajelor pe care le oferă.

Șipca metalică gard – cum poate fi folosită?

După cum îi spune și numele, sipca metalica gard este folosită pentru realizarea gardului. Este o alternativă modernă și mult mai eficientă din toate punctele de vedere, decât clasicul gard din șipci de lemn.

Șipcile metalice vor oferi gardului un anumit aspect de care cu siguranță te vei bucura, indiferent de culoarea sau modelul pe care-l alegi. Șipcile metalice sunt realizate din tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată prin intermediul poliesterului.

Într-un metru liniar, vei putea să folosești un număr de 7-9 șipci, în funcție de distanța pe care ți-o dorești între acestea. Montajul acestor șipci poate să fie realizat ori pe verticală, ori pe orizontală.

Cu ele poți să-ți delimitezi toată grădina sau o porțiune pe care o vrei ferită, precum grădina de legume și fructe. Pentru a fixa șipcile metalice, vei avea nevoie de șuruburi. În cazul în care ai nevoie de ajustări, șipcile vor fi debitate cu ajutorul unor scule specifice pentru tinichigerie, adică prin intermediul unor foarfece manuale specifice pentru tablă.

Alte unelte care se pot folosi sunt:

 • Foarfecele electrice;
 • Ferăstrăul pentru metale.

Sub nicio formă nu se va utiliza un polizor unghiular, deoarece acesta va deteriora șipca, ce va fi expusă ruginirii. După debitare, aplică un strat de vopsea, pentru a te asigura că șipcile nu sunt afectate, iar durabilitatea lor este aceeași.

Cât de rezistentă este șipca pentru gard?

Spre deosebire de șipcile de gard din lemn, cele din metal sunt mult mai rezistente, mai ușor de montat și mai ușor de întreținut. Lemnul putrezește, iar metalul este o alternativă mult mai sigură, pe care nu va trebui să o dai cu un lac protector aproape în fiecare an.

Odată ce achiziționezi șipca metalică, nu vei avea nevoie de alt fel de materiale pentru a o face mai rezistentă, deoarece deja este eficientă. Datorită tratamentelor aplicate și procesului de realizare a șipcilor, ele sunt protejate împotriva ruginii, fiind rezistente chiar și în timpul celor mai extreme fenomene ale naturii.

Șipcile de metal au anumite avantaje foarte importante ce te vor convinge că sunt cea mai bună alegere pentru tine:

 1. Securitatea

Aceste garduri metalice sunt extrem de sigure, deoarece sunt destul de greu de tăiat sau deteriorat. Șipcile metalice îți oferă posibilitatea de a le monta fără a fi nevoie de spațiu între ele, împiedicând ochii trecătorilor să vadă ce este în interiorul grădinii.

 1. Întreținere minimă

Gardurile realizate din șipci metalice nu au nevoie de o întreținere specială, ci mai degrabă de una minimală, chiar aproape de 0. Spre deosebire de cele clasice din lemn, care necesită lăcuire după o perioadă de timp, șipcile metalice au nevoie doar de un jet de apă pentru a fi curățate.

 1. Designul modern

Chiar dacă sunt realizate din metal, există șipci metalice care copiază foarte bine alte texturi, precum cele ale lemnului. Gama variată de culori și finisaje, îți vor deschide orizonturile spre realizarea unui gard modern, elegant și sigur.

 1. Rezistente

Șipcile metalice sunt rezistente și nu se degradează datorită umezelii, a prafului sau a altor factori exteriori, care pot afecta lemnul, cu efecte ireversibile.

 1. Raportul calitate-preț

Pe lângă că sunt foarte calitative, prețul lor nu este deloc piperat, devenind o opțiune avantajoasă a unei investiții de lungă durată. Odată ce le-ai instalat, nu va mai trebui să cheltui nici un leuț pentru gardul tău.

De ce să alegi șipca de la Bilka?

Bilka este cel mai mare furnizor de șipcă, în care poți să ai încredere totală. Avantajele oferite de către Bilka sunt:

 • Întreținerea redusă – nu necesită lăcuire/vopsire;
 • Durata lor de viață până la 60 de ani;
 • Gama variată de culori;
 • Marginile sunt fălțuite – sunt foarte durabile;
 • Se montează ușor;
 • Poți comanda în funcție de lungimile pe care ți le dorești.

La Bilka există o gamă variată de culori, care mai de care mai frumoase, cu finisaje:

 • Lucioase – 10 ani de garanție pentru culoare și coroziune;
 • Mate – 15 ani de garanție pentru culoare și coroziune;
 • Wood – 15 ani de garanție pentru culoare și coroziune;
 • GrandeMat – 30 de ani de garanție.

Bilka te asigură asupra duratei de viață a șipcilor metalice, care nu este mai mică de 60 de ani. Totul în jurul tău se va schimba, tehnologia va avansa, însă gardul metalic va rămâne la fel de rezistent.

Gardul, o parte importantă a proprietății tale

Gardul este una dintre cele mai importante aspecte ale locuinței tale, nu doar pentru că oferă un aspect aparte grădinii, ci are rol de protecție. Mai exact, ochii privitorilor nu vor putea să vadă ceea ce este după grad, cu ajutorul șipcilor metalice.

Gardul este modul prin care te poți bucura de intimitate, chiar și într-o zonă centrală a orașului. Să ai propria grădină, propriul spațiu verde este o binecuvântare de care trebuie să ai grijă, deoarece nu multă lume are șansa de a avea propria oază de liniște în mijlocul betoanelor.

Un gard aparent simplu este de fapt de efect și îți oferă siguranța și liniștea necesară. Așadar, alege cu încredere șipcile metalice Bilka!

Related Posts

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Vremea capricioasa este o constanta in viata noastra, iar localitatile din judetul Salaj nu fac exceptie. Cu schimbari bruste de temperatura si fenomene meteorologice imprevizibile, climatul in…

Totul despre viața lui Henri Coandă

Totul despre viața lui Henri Coandă

Henri Coandă, unul dintre cei mai remarcabili inventatori și ingineri români, a fost o figură centrală în dezvoltarea aviației și tehnologiei moderne în secolul al XX-lea. Viața…

truse prim ajutor

5 lucruri pe care trebuie sa le verifici chiar acum daca esti sofer

Soferii sunt o categorie importanta de oameni, deoarece ei au dreptul legal de a se inscrie in trafic. Acest lucru vine cu multiple beneficii, dar si cu…

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *