3 lucruri de care ai nevoie pentru a te apuca de jogging

Vrei să te apuci de sport și îți dorești să începi cu activități mai ușoare? Ia în calcul jogging! Acesta poate fi practicat la orice vârstă, în funcție de gradul de complexitate dorit și pe orice teren, fără să fie nevoie de un program special la sala de fitness.

Cu toate că joggingul nu este un sport greu, trebuie să fii suficient de motivat pentru alergare și ai nevoie de timp pentru ca să te ocupi de această activitate. Află care sunt lucrurile de care ai nevoie atunci când te apuci de jogging, din rândurile de mai jos!

Echipament adecvat pentru jogging

Din fericire, nu ai nevoie de un echipament special pentru alergare, dacă ești începător. Cu toate acestea, este indicat să îmbraci un tricou simplu din poliester, care se usucă mai repede atunci când transpiri, în comparație cu unul din bumbac.

Același principiu este valabil și pentru șosete. Cele din bumbac se usucă foarte greu, în comparație cu poliesterul și pot duce la apariția bătăturilor extrem de dureroase. În ceea ce privește pantalonii, poartă perechea sport în care te simți confortabil, fie că vorbim despre pantaloni de trening sau colanți. Culorile stridente au un rol important – acestea se folosesc din motive de siguranță, astfel încât să sporești vizibilitatea dacă alergi pe timpul nopții.

La fel de importantă este și încălțămintea pentru alergare. Nu se recomandă să alergi în papuci, încălțăminte de stradă sau teniși. Optează pentru pantofi sport de bună calitate, special concepuți pentru alergare, extrem de performanți pentru acest tip de activitate.

Una dintre regulile de bază? Îmbracă-te puțin mai gros, ca și cum ar fi mai cald. În acest fel, te vei încălzi după doar câteva minute de alergat. Poți să iei pe tine o jachetă sau un hanorac, pe care poți să le legi în talie atunci când ți se face cald.

Timp liber

Ca orice sport, joggingul necesită timp. Astfel, încearcă să nu-ți găsești scuze ca să nu alergi și rezervă-ți cel puțin 30 de minute pe zi pentru această activitate. Nu te îngrijora dacă la început nu vei alerga foarte mult. Fă pauze ori de câte ori simți nevoia! Important este să nu renunți și să înlocuiești statul pe internet măcar o dată pe săptămână, cu alergatul.

Totodată, trebuie să știi că nu există locul perfect ca să te apuci de jogging. Dacă îți dorești cu adevărat, poți să alergi oriunde: în parc sau pe străduțele din cartierul tău.

Motive intemeiate

Spre deosebire de alte activități fizice precum mersul la sală sau înotul, unde trebuie să plătești un abonament, pentru alergare ai nevoie doar de voință. De aceea, trebuie să fii suficient de motivat ca să faci jogging. Ține cont de faptul că alergatul îți aduce numeroase beneficii:

  • Te ajută să slăbești mai ușor
  • Te menține în formă, indiferent de vârstă
  • Te face mai fericit și mai puțin stresat, datorită eliberării de endorfine și dopamină din timpul sesiunilor de alergare
  • Îți oferă mai multă energie pe parcursul zilei

Astfel, fie că vrei să scapi de câteva kilograme în plus sau doar să te menții în formă, alergatul îți aduce numeroase beneficii.

Joggingul te ajută să ai o siluetă zveltă, scade riscul apariției unor boli de inimă și diminuează efectele depresiei. Găsește-ți timp să faci mișcare în mod regulat și nu vei regreta!

Related Posts

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Reguli de aur pentru sala de fitness: ce să nu faci niciodată

Reguli de aur pentru sala de fitness: Ce să nu faci niciodată

Atunci când îți propui să adopți un stil de viață sănătos și să îți îmbunătățești condiția fizică, sala de fitness poate deveni un aliat de neprețuit. Totuși,…

Adăugarea verdețurilor potrivite în ciorba de fasole

Adăugarea verdețurilor potrivite în ciorba de fasole

Ciorba de fasole este o mâncare tradițională, bogată în nutrienți și plină de savoare, dar uneori poate lipsi acel element verdeț care să o completeze perfect. De…

părul gras

5 remedii pentru părul gras – scapă de problema ta!

Părul gras poate fi o problemă frustrantă pentru multe persoane. Se poate simți inestetic și neplăcut, dar cu câteva modificări în rutina ta de îngrijire a părului…

Hrana și aspectul părului

Hrana și aspectul părului: O legătură puternică

Părul nostru este una dintre caracteristicile noastre distinctive și, în același timp, una dintre cele mai sensibile la schimbările din stilul de viață și dieta noastră. Dacă…

Prevenirea cancerului de colon prin alimentație

Prevenirea cancerului de colon prin alimentație

Cancerul de colon este una dintre cele mai comune forme de cancer în întreaga lume și reprezintă o problemă majoră de sănătate publică. Cu toate acestea, există…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *