Totul despre vending machine

Automatele de vending sau vending machine sunt o afacere profitabilă atât pentru administratori, cât și pentru clienții ce se bucură de avantajele pe care le oferă. Aceste aparate sunt moduri prin care oamenii își pot achiziționa produsele favorite, precum snacks-uri și băuturi.

Adesea le vei întâlni în spațiile publice intens circulate sau în clădiri, precum:

 • Spitale;
 • Școli;
 • Mall-uri;
 • Universități, etc.

Aparatele de vending pot acoperi o gamă largă de produse. Cele mai utilizate și eficiente sunt expresoarele de cafea automate, care au posibilitatea de a oferi și alt fel de băuturi calde, perfecte pentru perioadele reci ale anului.

Cel mai mare avantaj ale acestor aparate este că băuturile pe care le oferă sunt foarte accesibile ca și preț. De cele mai multe ori, o cafea va costa 2 RON, mai precis de 6 ori mai ieftin decât o cafea cumpărată de la shop-urile de specialitate.

Ce sunt vending machine?

Aparatele de vending sunt dispozitive automatizate care sunt utilizate pentru a vinde produse alimentare, băuturi sau alte bunuri de consum într-un mod rapid și convenabil. Aceste aparate sunt găsite adesea în locuri publice, cum ar fi aeroporturi, stații de autobuz, mall-uri și clădiri de birouri. 

Aparatele de vending sunt programate pentru a accepta monede, bancnote sau carduri în schimbul produselor, iar utilizatorul poate obține produsul dorit după ce plătește. Aparatele de vending sunt un mijloc popular de distribuție a produselor de consum, deoarece oferă o modalitate ușoară pentru clienți de a cumpăra produse în timp ce se află în mișcare.

O definiție generală a vending machine este: „mașină automată ce distribuie automat clienților articole precum țigări, alcool, bilete de loterie, produse de consum, snacks și băuturi, pentru care clientul introduce moneda sau apropie cardul de mașină”.

Așadar, pentru a-ți achiziționa o cafea sau o băutură caldă, va trebui să introduci moneda sau bancnotă în aparat, să selectezi opțiunea și să aștepți. Este o modalitate rapidă, prin care orice om se poate bucura de o băutură caldă.

Aceste aparate nu oferă doar specialități din cafea, ci și ciocolată caldă cu diferite arome sau ceaiuri diverse. Datorită utilității sale, aparatele de vending au început să fie din ce în ce mai căutate. Timpul de așteptare este relativ scurt, iar gama de produse este variată.

Nu există zi din săptămână în care expresoarele de cafea automate nu sunt utilizate. Clienții vor avea mereu la îndemână produsele, mai ales în pauzele scurte, când o cafea este mai mult decât necesară.

Unde pot fi montate aceste automate?

Aparatele de vending pot fi montate în orice fel de locație, unde traficul este intens, precum în mall-uri sau supermarketuri. Aceste aparate pot fi montate oriunde în oraș, inclusiv în spitale. Iată câteva locații unde le vei întâlni:

 • Primării;
 • Muzee;
 • Universități;
 • Biblioteci;
 • Pe bulevarde;
 • La non-stop-uri;
 • Aeroporturi;
 • Gări;
 • Instituții publice, etc.

95% dintre locațiile unde vei întâlni aceste aparate vor fi în interiorul clădirilor, din varii motive, precum:

 1. Aparatele sunt ferite de intemperiile vremii;
 2. Aparatele de vending potrivite pentru mediul exterior sunt mai costisitoare decât cele pentru interior;
 3. Spațiile interioare sunt mereu vizitate de către oameni.

Poziționarea vending machine se realizează strategic, în funcție de anumiți factori și de produsele comercializate. Un singur proprietar poate deține mai multe aparate ce pot fi amplasate în 2-3 spații diferite.

Zonele alese trebuie să aibă un rulaj mare pentru a face profit semnificativ. Dacă îți dorești să pornești o afacere cu expresoare de cafea automate, răspunde la următoarele întrebări pentru a afla locația:

 1. Care este programul locației?
 2. Ce preferă să cumpere oamenii ce frecventează locația?
 3. Cât de multe persoane frecventează locația în decursul unei zile?
 4. Oamenii iubesc cafeaua?
 5. Oamenii au nevoie de băuturi reci sau calde?

Acestea sunt doar câteva întrebări ce pot ajuta orice antreprenor la început de drum să găsească locația perfectă pentru aparatele personale de vending. Răspunsurile corecte duc spre decizii înțelepte, încă de la începuturile afacerii.

Ce produse poți cumpăra de la un automat vending?

Aparatele de vending sunt foarte diverse. Ele pot comercializa produse consumabile, precum snacks-uri și băuturi sau produse mai aparate, precum buchete de flori. Vending machine a apărut ca și o soluție pentru vremurile de astăzi.

Cel mai des întâlnit aparat este un expresor cafea automat, care oferă băutura preferată tuturor persoanelor ce se grăbesc. Un astfel de aparat, prepară cafeaua în mai puțin de 2 minute.

Mai mult decât atât, există o varietate de sortimente de cafea disponibile, fie cu lapte, fie fără. Aparatele de vending au căpătat și o formă mai modernă, fiind dotate cu un ecran tactil și posibilitatea de a achita direct cu cardul de debit.

Afacerile de vending mizează pe timpul insuficient al oamenilor. Unele restaurante de streetfood au adoptat aceste aparate de unde clienții își pot achiziționa singuri băutura. Există aparate care fac înghețată sau pizza.

Cele mai utilizate și apreciate aparate de vending sunt:

 • Aparatele pentru băuturi calde;
 • Aparatele pentru băuturi reci;
 • Aparatele pentru snacks-uri și băuturi;
 • Aparatele pentru snacksuri;
 • Aparatele pentru dulciuri.

Aparatele de cafea de vending folosesc adesea cafea boabe și lapte de calitate, în locul pastilelor sau produselor sub formă de praf. Automatele de cafea pot fi cele mari, cu care ești obișnuit, și cele mici, care de obicei sunt achiziționate direct de către supermarket-uri.

Care sunt avantajele acestora?

Aparatele de vending oferă o gamă largă de produse, mereu la îndemână și suficient de accesibile din punct de vedere financiar. Mai ales când vine vorba despre aparatele de cafea automate, unde o băutură caldă rareori sare de prețul de 3-4 RON, adică cât costă un covrig.

Aparatele de vending sunt folositoare tuturor. Nu există om ce să nu fii achiziționat măcar o dată un produs de la un asemenea aparat, mai ales când a fost pe fugă. Cel mai mare avantaj ale acestor aparate este că produsele nu expiră niciodată.

Calitatea nu lasă de dorit, deoarece se folosesc boabe de cafea, ce se macină atunci când selectezi opțiunea preferată, iar laptele se schimbă mereu când se termină. Unele aparate mai moderne oferă posibilitatea de a-ți achiziționa băutura direct în paharul tău personal, fără a mai fi nevoie să folosești unul de carton.

Related Posts

Campionatul European de polo

Frumusețea în apă: meciurile României la campionatul european de polo feminin

Polo-ul acvatic este unul dintre sporturile cu cea mai mare grandoare și spectaculozitate, iar atunci când vine vorba despre echipele de polo feminin, România este un nume…

De ce este mersul cu trenul pe placul oamenilor

De ce este mersul cu trenul pe placul oamenilor

In era moderna a tehnologiei avansate si a optiunilor rapide de calatorie, mersul cu trenul continua sa atraga si sa captiveze multi calatori. Desi avioanele si masinile…

asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Cum se schimbă asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Parlamentului un set de inițiative legislative menite să aducă schimbări semnificative în sector. Aceste propuneri marchează, fără îndoială, cea mai…

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Vremea capricioasa este o constanta in viata noastra, iar localitatile din judetul Salaj nu fac exceptie. Cu schimbari bruste de temperatura si fenomene meteorologice imprevizibile, climatul in…

Totul despre viața lui Henri Coandă

Totul despre viața lui Henri Coandă

Henri Coandă, unul dintre cei mai remarcabili inventatori și ingineri români, a fost o figură centrală în dezvoltarea aviației și tehnologiei moderne în secolul al XX-lea. Viața…

truse prim ajutor

5 lucruri pe care trebuie sa le verifici chiar acum daca esti sofer

Soferii sunt o categorie importanta de oameni, deoarece ei au dreptul legal de a se inscrie in trafic. Acest lucru vine cu multiple beneficii, dar si cu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *