Ce trebuie să știi pentru a face leasing automobile?

Leasingul auto sau leasing automobile este o oportunitate care poate fi accesată atât de persoanele juridice, cât și de persoanele fizice. Obținerea mașinii visurilor tale nu mai este un gând de neatins, deoarece leasingul auto îți oferă oportunitatea de a o deține, fără să apelezi la bănci.

Există mai multe tipuri de leasing ce te vor ajuta să te bucuri de libertatea de mișcare. Achiziționarea unui automobil prin leasing este o variantă ce te ajută să scapi de enervantele credite bancare. Ele pot fi destul de costisitoare și pentru a le accesa vei avea nevoie să îndeplinești o serie de condiții.

Însă, cu leasingul de automobile totul devine mai simplu. Nu ai nevoie de atât de multe acte și poți achiziționa mașini noi sau una la mâna a doua. Ambele variante, în funcție de necesitățile și bugetul pe care îl ai, sunt soluții sigure pentru tine.

Leasingul de automobile îți oferă posibilitatea de a cumpăra mărci auto premiu prin intermediul unei oferte, ce-ți deschide porțile spre o finanțare rapidă, ca tu să te bucuri de mașină. În cadrul ofertelor de la companiile de leasing vei găsi și mașini auto rulate.

Ce este leasingul automobile?

Leasingul de automobile este special creat pentru cine vrea să obțină o mașină nouă. Înainte de a conduce mașina oricând și oriunde, va trebui să semnezi un contract, cu o anumită durată contract. În tot acest timp va trebui să achiți o sumă lunară stabilită d către ambele părți.

Contractul de leasing devine un produs financiar, care îți oferă posibilitatea cumpărării unei mașini în rate, fără a apela la bănci sau „închirierii” pe un termen mai îndelungat de timp. Doar la finalul contractului, vei deveni proprietarul de drept al bunului.

Însă, și aici există două cazuri, special create pentru a îndeplini necesitățile tuturor pasionaților de mașini:

 • Leasing financiar – 3 părți vor participa la acest contract: finanțatorul, furnizorul și utilizatorul; alegi mașina pe care o dorești, negociezi prețul (dacă se poate), iar finanțatorul o va achiziționa de la furnizor; finanțatorul îți va oferi mașina prin intermediul unui contract, unde vor fi stipulate ratele și alte costuri; contractul poate fi redactat inclusiv pe o perioadă de 84 de luni;
 • Leasing operațional – poți utiliza mașina pe o perioadă de timp; nu ai dreptul de a te bucura de valoarea ei reziduală;

În ceea ce privește condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de o mașină în leasing, acestea depind de tipul de finanțare ales. Să spunem că ai ales deja mașina, cât și tipul de leasing și ai ajuns în momentul în care trebuie să semnezi contractul.

Este important să știi că sunt anumite detalii cheie la care trebuie să fii atent în contract, astfel încât toate lucrurile să fie în regulă. În document trebuie să fie definit clar tipul de leasing pentru care semnezi, dar și:

 • Tipul de mașină cu toate detaliile sale;
 • Datele scadente;
 • Valoarea ratelor pe care le vei achita pe perioada contractuală;
 • Clauzele legate de obligația asigurării automobilului;
 • Suma totală obligatorie de achitat până la finalul ratelor.

Cât de avantajos este leasingul?

Prin intermediul unui leasing ai posibilitatea achiziționării de mașini noi sau second-hand, ce are puțini kilometri la bord. Probabil nu dispui de resursele financiare pentru a o achiziționa cu prețul integral, însă amânarea achiziției devine destul de supărătoare, deoarece ai nevoie de o mașină.

Atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice se pot bucura pe deplin de avantajele pe care le oferă un contract de leasing.

 1. Leasing, nu credit!

Chiar dacă achiziționezi o mașină a cărui preț este eșalonat pe o perioadă de timp, în rate fixe lunare, leasingul de automobile nu este un credit bancar. Una dintre cele mai importante diferențe între cele două situații se leagă de dreptul de proprietate.

În cazul leasingului, firma finanțatoare este proprietarul de drept al mașinii. La finalul duratei contractuale, se vor întocmi și semna niște acte pentru a trece cu totul în „custodia” ta.

 1. Perioada contractuală

Pentru a  obține o rată cât mai mică, ai posibilitatea de a-ți mări contractul până la 84 de luni. Tot ce trebuie să faci este să negociezi cu firma de leasing pe care ai ales-o pentru furnizarea acestui serviciu. Însă, totul depinde și de avansul pe care ești dispus să-l plătești.

 1. Garanție pe întreaga perioadă contractuală

Orice intervenție asupra mașinii legate de service-urile auto vor fi asigurate CASCO pe întreaga durată contractuală.

 1. Poți achiziționa un autovehicul nou

Dacă ești adeptul unei mașini noi, a cărui proprietar să fii doar tu, atunci un contract de leasing este ceea ce ai nevoie. Leasingul este preferat ca opțiune pentru mărci auto premium.

Soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice

În cazul persoanelor fizice, există anumite condiții de îndeplinit pentru a putea achiziționa o mașină prin intermediul leasingului. Una dintre primele condiții foarte importante este de a realiza venituri permanente pe teritoriul României.

Altă condiție îți impune să fii „curat” din punct de vedere al restanțelor pentru alt fel de credite. Alte condiții:

 • Să fii cetățean român/să ai un permis de ședere pe termen lung;
 • Limita de vârstă impusă de fiecare companie.

Documente necesare:

 • Actul de identitate;
 • Copii după facturile de utilități;
 • Cerere de finanțare standard;
 • Adeverință salariat;
 • Copie după contractul de muncă, etc.

Persoanele juridice au o variantă de leasing, ce le oferă posibilitatea de a „închiria mașina” pe o perioadă contractuală, iar în funcție de firma finanțatoare, vor avea sau nu posibilitatea achiziționării sale la finalul contractului sau pot prelungi perioada.

Persoanele juridice vor avea nevoie de aceleași acte, dar și de acte adiționale ce sunt strict legate de compania pe care o au.

Ce mașină pot prelua în leasing?

Chiar dacă leasingul este asemuit cu mașinile nou, poți achiziționa inclusiv o mașină second-hand. Orice variantă ai alege, există o gamă variată de mașini, începând de la cele premium, până la mașinile utilitare.

Variantele disponibile le vei discuta cu firma finanțatoare de încredere. După ce vei negocia contractul și vei semna, te poți bucura de beneficiile pe care ți le oferă un astfel de produs financiar.

Related Posts

fotograf Timișoara talentat

Tipuri de servicii foto și beneficiile colaborării cu profesioniști

Fotografia a devenit o parte integrantă a vieții noastre, oferindu-ne posibilitatea de a imortaliza momente prețioase, de a ne exprima creativitatea și de a spune povești prin…

mobila la comandă Timișoara

Ghid practic pentru alegerea mobilierului la comandă

Alegerea mobilierului pentru locuință poate fi o provocare, întrucât este adesea greu să găsești piese care să îndeplinească atât nevoile estetice, cât și cele funcționale pe care…

usa metalica apartament

Cum alegi cea mai buna usa metalica de apartament? Afla aici!

S-ar putea sa fie o provocare adevarata sa alegi cea mai buna usa metalica apartament! In primul rand, exista foarte multe optiuni disponibile – pe care sa…

asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Cum se schimbă asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Parlamentului un set de inițiative legislative menite să aducă schimbări semnificative în sector. Aceste propuneri marchează, fără îndoială, cea mai…

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Pericolul de a avea cartite in curte

Cartitele pot fi o mare problema pentru cei care stau la casa. Daca nu sunt inlaturate, aceste animalute se pot raspandi rapid prin toata curtea, provocand o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *