Ce este un micrometru interior si de unde il cumparam

Un micrometru interior este un instrument folosit pentru masurarea dimensiunilor interioare ale unei piese. Profunzimea unei gauri sau distanta dintre doua planuri sunt aspecte care pot face diferenta dintre o piesa finala de calitate si una nepotrivita. Fiecare sutime de milimetru este importanta in industrie, mai ales atunci cand ne referim la piesele de dimensiuni mici, dar extrem de importante intr-un sistem.

Ce este un micrometru interior si de unde il cumparam

Micrometru este un instrument cu o precizie mai buna decat a sublerului. Acestea permit masuratori cu toleranta de sutimi de milimetru. Au o forma usor de recunoscut, sunt studiate indeaproape in facultatile cu specific tehnic si sunt folosite in industrie dintotdeauna.

Acest instrument de masura este compus din mai multe elemente, unele fixe, iar altele mobile.

Componentele unui micrometru interior

Modelele de micrometre difera de la un brand la altul. De asemenea, ele pot fi diferite si in functie de destinatia lor. Unele sunt potrivite pentru masurarea diametrelor exterioare, in timp ce altele pentru interior (gauri, deformari, etc.).

  • Potcoava
  • Nicovala
  • Brat cilindric
  • Tija
  • Tambur
  • Dispozitiv de fixare a tijei
  • Suprafata de masurare
  • Dispozitiv de apasare

Acestea sunt componentele de baza ale unui micrometru interior. Cele digitale au in componenta si un ecran pe care este afisata dimensiunea exacta a piesei masurate. Sansele de a se produce o greseala de citire sunt aproape inexistente, din acest motiv sunt preferate de catre specialisti.

In ce domenii se foloseste un micrometru interior?

Fiecare inginer trebuie sa detina un astfel de instrument. Daca lucrezi des cu piese de dimensiuni mici sau daca pur si simplu esti pasionat de masuratori, un astfel de instrument este cel putin interesant de studiat.

Micrometru interior poate fi dificil de manevrat de o persoana care nu are experienta cu astfel de instrumente. Poate fi invatat de orice persoana pasionata, dar necesita mult studiu si exercitiu. Daca profesia ta este dependenta de masuratori exacte, ai toate motivele pentru care sa-ti achizitionezi un micrometru.

Poti masura dimensiunile interioare ale unor piese, conducte, rulmenti sau oricare alt obiect care este gol in interior. De asemenea, dimensiunea unei gauri poate fi masura cu succes de micrometru.

De ce prefera inginerii micrometru digital?

Tehnologia si-a facut simtita prezenta si in domeniul instrumentelor de masurare. Micrometrele digitale sunt mai usor de utilizat si elimina in proportii mari greselile de citire. Aceste modele sunt mai exacte decat cele clasice, dar au si un pret putin mai mare. Atat timp cat micrometru reprezinta un instrument indispensabil in profesia voastra, o astfel de investitie este mai mult decat necesara.

Micrometrele cu afisaj digital nu mai au scarile separate de pe care inginerii citeau dimensiunile. Dimensiunea va fi afisata direct pe ecranul LCD, iar acest aspect economiseste mult timp.

Sunt modele de micrometre care pot fi conectate la un computer. Pentru ce este folosita aceasta functie? Toate masuratorile executate vor fi transmite catre computer intr-o foaie de calcul. Din nou, acest lucru scuteste munca inginerilor pentru ca inregistrarea datelor nu va mai trebui sa fie facuta manual.

Daca-ti propui sa fii mai productiv in profesia ta si sa elimini riscurile interpretarilor masurilor gresite, un micrometru interior digital este cea mai buna alegere!

Related Posts

Cum să alegi cel mai bun aer conditionat Iasi pentru casa ta

Cum să alegi cel mai bun aer conditionat Iasi pentru casa ta

În zilele toride din mijlocul sezonului fierbinte, ai nevoie de un aer conditionat Iasi care-ți poate oferi confortul termic în interiorul casei tale. Alegerea sa poate deveni…

Invatarea cu succes a unei limbi straine

Limbi straine: tu stii de fapt cat stii?

Invatarea cu succes a unei limbi straine se va infaptui numai atunci cand vei sti nivelul tau de cunoastere a limbii respective. Aceasta o poti face doar…

Idei pentru asfaltari curti

Ai casa si ai nevoie de o curte frumos asfaltata? Nicio problema, poti apela la profesionisti in asfaltari curti. Proiectarea de solutii pentru accesul spre zonele construite…

Sfaturi despre tranzitia batranilor de acasa la camin

Parintii sunt cele mai importante persoane din viata noastra. Parintii sunt primele persoane cu care intram in contact la nastere, alaturi de ei crestem, gresim si invatam,…

Tesla - masina viitorului

Tesla – masina viitorului

Problemele ecologice tot mai mari ale omenirii din ultima perioada au facut ca numarul celor care isi achizitioneaza o masina electrica sa fie din ce in ce…

Tu ştii cum să alegi incaltaminte de dama?

Shopping-ul de incaltaminte de dama este şi probabil va rămâne un hobby al multora dintre femei. Factorul declanşator al unei noi achiziţii poate fi o nevoie (un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *