Cum să scoți petele de ulei de pe faianță

Bucătăria oricărei case este încăperea cea mai importantă, deoarece acolo se întâmplă magia. Cele mai gustoase preparate și amintiri care rămân și peste ani de zile au legătură cu bucătăria și mâinile noastre dibace. Vom discuta în acest articol și despre acele pete de ulei faianta care sunt întotdeauna greu de scos și complet inestetice.

Nu o dată ți s-a întâmplat să-ți aduci aminte de bunica ta după mirosul de cozonaci sau de mama ta după cea mai bună supă de pui. Așadar, mâncarea înseamnă grijă față de aproape, iar gospodinele știu că au nevoie de o bucătărie curată pentru a îndeplini dorințele celor pe care-i iubesc.

Așadar, inevitabil se vor strânge pete de ulei faianta. Uneori devin imposibil de dat jos fără ustensilele și soluțiile potrivite. Unele doamne și domnișoare aleg să folosească produse pe care le au deja în casă, în timp ce altele se folosesc de puterea unor detergenti profesionali.

Cum se curăță faianța din bucătărie?

Faianța merge mână în mână cu gresia, deoarece ambele se află în bucătărie și se stropesc cu tot felul de pete de ulei, tot mai greu de curățat. Îndepărtarea lor se face cu ajutorul unor soluții profesionale de curățenie sau a celor create în casă cu:

  • oțet;
  • bicarbonat;
  • apă;
  • apă oxigenată.

Ambele soluții, indiferent că vorbim despre cea preparată în casă sau cea profesională sunt o alegere utilă pentru a-ți păstra bucătăria strălucitoare și igienică. Însă, curățenia trebuie făcută constant, măcar o dată pe săptămână.

Astfel, mizeria nu se va depune și nici nu se va întări pentru a-ți complica procesul. Cu un minim de efort, vei reuși să ai o bucătărie lună și bec.

Faianța se curăță de sus în jos, folosindu-te de niște lavete moi pentru a nu zgâria suprafața lucioasă. Astfel, te poți asigura că vei elimina absolut toată mizeria, deoarece prin procesul de frecare și clătire, grăsimea va coborî pe faianță în jos. La final vei avea parte de un rezultat excepțional.

Dacă te hotărăști să cureți de jos în sus, inevitabil vor exista scurgeri care doar îți vor da bătăi de cap și muncă în plus. Astfel, va trebui să cureți ceea ce deja ai făcut.

Însă, faianța nu este doar despre plăcile ceramice, ci și despre rosturi, adică chitul aplicat la montaj. Te poți folosi de periuțe vechi de dinți sau de o lavetă pentru a nu zgâria nici chitul și nici faianța sau gresia.

Ce fel de soluții poți folosi pentru pete de ulei faianta?

Dacă îți dorești soluții profesionale pentru curățarea bucătăriei tale, te poți folosi de crema abrazivă pentru suprafețele din bucătărie, dar și baie, Evans Crem Cleanser de 500 de ml.

Crema abrazivă este potrivită pentru toate suprafețele din bucătărie și băi, deci este multifuncțională. Poți curăța obiectele din:

  • ceramică;
  • inox;
  • crom;
  • emailate, etc.

Este ideală pentru operațiunile ce implică o curățare manuală în 2 zone foarte importante din casa ta. Baia și bucătăria vor fi mereu igienizate și strălucitoare cu această cremă. În ciuda faptului că ea conține microparticule, nu zgârie, fiind foarte eficientă pentru îndepărtarea acestor pete de ulei faianta.

Se recomandă să folosești mănuși atunci când cureți cu ajutorul ei. O poți folosi inclusiv pentru curățarea inoxului. Recipientul este foarte ușor de utilizat, iar parfumul nu este unul înțepător, ci plăcut de lămâie.

Crema abrazivă este destinată curățeniei manuale. Este lipsită de riscuri de inhalare a substanțelor toxice, deoarece soluția nu conține niciun fel de substanță volatilă. Produsul nu este inflamabil și se recomandă a fi păstrat în recipientul său original, într-un loc bine ventilat și răcoros.

Înainte de a-l folosi, agita sticla și aplică produsul pe o lavetă umedă sau direct pe faianță. Freacă ușor și îndepărtează petele de grăsime persistente foarte repede. 

Related Posts

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Vremea capricioasa este o constanta in viata noastra, iar localitatile din judetul Salaj nu fac exceptie. Cu schimbari bruste de temperatura si fenomene meteorologice imprevizibile, climatul in…

Totul despre viața lui Henri Coandă

Totul despre viața lui Henri Coandă

Henri Coandă, unul dintre cei mai remarcabili inventatori și ingineri români, a fost o figură centrală în dezvoltarea aviației și tehnologiei moderne în secolul al XX-lea. Viața…

truse prim ajutor

5 lucruri pe care trebuie sa le verifici chiar acum daca esti sofer

Soferii sunt o categorie importanta de oameni, deoarece ei au dreptul legal de a se inscrie in trafic. Acest lucru vine cu multiple beneficii, dar si cu…

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *