Cum funcționează folia anticondens și cum poate îmbunătăți confortul în casa ta

Ai remarcat faptul că atunci când ieși din duș oglinda sau fereastra din baie sunt pline de aburi și că trebuie să le ștergi pentru a vedea ceva prin ele? Același caz și atunci când prepari masa în bucătărie? Aceeași situație și atunci când vorbim despre schimbarea vremii, când toate ferestrele casei se aburesc? Această problemă se poate remedia extrem de ușor cu ajutorul unei folii anticondens care poate îmbunătăți confortul în casa ta.

Ferestrele sau oglinzile au enervantul obicei de a se acoperi foarte repede de aburi din cauza unor diferențe mai mari de temperatură sau din cauza penetrării unor vapori de apă. Rezultatul acestui condens este că vederea este complet obstrucționată și evaluarea vizuală este imposibilă. Pentru a remedia această problemă, folia anticondens este cea mai bună alegere. Poate preveni depunerea umezelii și asigură o vedere clară. Rezultatele sunt cu adevărat uluitoare!

Folia anticondens – care sunt caracteristicile sale?

Folia anticondens este o adevărată revoluție. Cu o folie anticondens nu îți vei schimba deloc obiceiurile din viața de zi cu zi. Este vorba despre un produs care vine cu un real confort și nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la aburii sau vaporii neplăcuți. 

Pentru a scăpa de condensul de pe ferestrele sau ușile tale, nu există un produs mai bun decât folia anticondens pentru a te bucura de un confort optim în interiorul casei tale. Această folie se pune direct pe un geam sau pe o oglindă, de ce nu. Marele său avantaj este faptul că este total transparentă.

Acest lucru înseamnă că această folie acoperiș se poate pune pe o oglindă din baie sau pe o fereastră din sufragerie, de exemplu. Se poate folosi și pentru camere vitrate cu piscine interioare, unde există mult condens pe ferestre. Cu ajutorul foliei anticondens, poți pune capăt aburului de pe ferestre. Pe lângă faptul că este foarte eficientă, folia anticondens este o soluție foarte durabilă, cu o durată de viață estimată între 5 și 8 ani. 

Multe supermarketuri folosesc această folie pentru congelatoarele lor, de exemplu. În general, este foarte rar să vedem în unele magazine, aburirea acestor congelatoare, și asta datorită foliei anticondens. Această soluție împotriva condensului poate fi aplicată pe sticla minerală, pe partea interioară a geamului. Este o soluție reală pentru prevenirea condensului pe oglinzi și geamuri.

Care sunt avantajele aduse de o folie anticondens pentru casa ta?

O folie anticondens are un efect foarte rapid. Aceasta produce o ușoară căldură care reduce sau chiar elimină diferențele de temperatură care cauzează aburirea și asta în timp record.

De asemenea, folia anticondens are și un aspect estetic. Folia este total invizibilă. Se poate pune pe spatele unei oglinzi sau pe o fereastră sau sub acoperiș. Vei păstra astfel aspectul inițial al acestora. Folia anticondens se poate instala extrem de ușor. Se lipește pur și simplu pe locurile unde ai nevoie. Permite o instalare foarte simplă și nu ai nevoie de cunoștințe în materie de bricolaj.

În ciuda contrastului de temperatură, folia anticondens va asigura o mai bună vizibilitate pentru oglinzi sau ferestre.

Acest tip de folie poate poate să fie aplicat pe orice tip de oglindă sau orice tip de fereastră. Are două straturi de protecție transparente, primul trebuind să fie înlăturat înainte de aplicare, protejând partea adezivă. Al doilea strat trebuie să fie înlăturat după instalarea foliei și protejează finisajul foliei.

Dar, folia anticondens mai are o mulțime de alte avantaje

Folia anticondens este cea care te poate ajuta sa te bucuri de un plus de siguranță în jurul ferestrelor. Dacă cumva se întâmplă o explozie sau are loc un act de vandalism, folia poate să îți permită să eviți problemele legate de sticla proiectată sau chiar unele răni. Folia posedă de asemenea un efect care poate întârzia incendiul. Grație rezistenței și capacității sale de legare, folia anticondens permite de asemenea încetinirea efracțiilor.

Folia anticondens poate filtra și razele UV de la lumina soarelui care poate intra în încăperi. Acest lucru poate proteja lucrurile din casă și de decolorare. De asemenea, este un tip de folie care este rezistentă contra zgârieturilor. Acest lucru înseamnă că oferă și o protecție contra uzurii.

Care sunt datele tehnice pentru o folie anticondens?

  • Grosime – Foaia de sticlă anticondens are o grosime de aproximativ 4 milimetri (100 microni).
  • Stabilitate la lumină – Folia de sticlă anticondens nu se decolorează, asta însemnând că stabilitatea sa la lumină este inegalabilă.
  • Inflamabilitate – Odată ce foaia de sticlă a fost aplicată, este foarte greu de aprins.
  • Sticla anticondens reflectă radiațiile termice pentru o perioadă lungă de timp. În cazul unui incendiu, foaia de sticlă reține panoul de sticlă crăpată pentru o perioadă de timp.
  • Durabilitate – Durabilitatea sa în aplicațiile interioare este practic nelimitată. De asemenea, trebuie să știi că sunt disponibile tipuri speciale pentru instalarea în exterior.
  • O transmitere UV – Unele tipuri de folie anticondens lasă să treacă mai puțin de 5% din razele ultraviolete măsurate la 280 și 380 nm.
  • FS (adică factor solar absolut) – Factorul solar absolut este raportul dintre cantitatea de căldură solară pe care o suprafață de sticlă o lasă să treacă și cantitatea de căldură solară care cade pe suprafața respectivă și radiază spre interior.

Folia anticondens este foarte ușor de întreținut și de curățat. Cel mai bine se poate curăța cu apă și puțin oțet. Nu se recomandă să se folosească produse de curățenie chimice.

Related Posts

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Vremea capricioasa este o constanta in viata noastra, iar localitatile din judetul Salaj nu fac exceptie. Cu schimbari bruste de temperatura si fenomene meteorologice imprevizibile, climatul in…

Totul despre viața lui Henri Coandă

Totul despre viața lui Henri Coandă

Henri Coandă, unul dintre cei mai remarcabili inventatori și ingineri români, a fost o figură centrală în dezvoltarea aviației și tehnologiei moderne în secolul al XX-lea. Viața…

truse prim ajutor

5 lucruri pe care trebuie sa le verifici chiar acum daca esti sofer

Soferii sunt o categorie importanta de oameni, deoarece ei au dreptul legal de a se inscrie in trafic. Acest lucru vine cu multiple beneficii, dar si cu…

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *