Cum alegi un trusou de botez pentru gemeni?

Să fii părinte de gemeni este o binecuvântare, dar și o responsabilitate imensă, deoarece vei avea în vedere două suflete mici care au nevoie de tine non-stop. Însă, ce poate fi mai frumos decât frații și surorile ce cresc împreună.

Mămică, fii fericită. Ai trecut cu succes de încercările sarcinii, iar acum te poți bucura de prezența constantă a copiilor tăi. Urmează botezul, unde nașii vor achiziționa un trusou special, precum este cuplul de îngerași ce tocmai au veselit familia cu venirea lor pe lume.

Cum alegi nașii de botez?

Fiecare copil în parte are nevoie de o pereche de părinți spirituali, nași de botez, care să-i călăuzească în lumea creștinătății și a milosteniei.

În cazul copiilor gemeni, se pot alege fie aceeași nași pentru amândoi, fie perechi diferite. Totul depinde de deciziile voastre ca și părinți. Slujba de botez va fi doar una singură.

Preotul va oficializa Taina Botezului pentru amândoi copii deodată, conform tradiției. Unele părți ale slujbei vor fi comune, altele se vor realiza în mod individual.

De exemplu, nașii vor oferi doar o cruciuliță de pus în pieptul invitațiilor. elementele ornamentale pentru cristelniță vor fi individuale pentru fiecare copil, iar celelalte obiecte vor fi special achiziționate pentru fiecare micuț.

Astfel, poți calcula totul ori 2:

 • lumânările de botez;
 • trusoul;
 • hăinuțele de botez.

Cum alegi trusou de botez pentru gemeni?

Trusoul de botez este responsabilitatea nașilor, iar în cazul gemenilor se multiplică. Se recomandă să alegi obiecte cât mai practice, care să nu impună un efort prea mare din partea voastră, deoarece timpul este scurt, iar emoțiile foarte mari.

Trusoul de botez va fi ales pentru fiecare geamăn. Se obișnuiește să se achiziționeze la fel, însă cu anumite elemente diferențiatorii.

De exemplu, prosopul sau fașa pot să fie inscripționate cu numele bebelușului, astfel devenind personalizate și o amintire ce trebuie păstrată pentru mult timp de acum încolo. Un trusou de botez este alcătuit din:

 • prosop moale pentru bebe;
 • o fașă;
 • sticluța de mir;
 • un prosop și săpun pentru preot;

Toate produsele care intră în contact cu pielea lor sensibilă trebuie să fie certificate non-toxice și non-alergice. La fel și lumânările de botez trebuie să reprezinte fiecare bebeluș în parte, motiv pentru care se pot decora la fel, însă cu un element diferențiator.

Oricât de asemănători ar fi bebelușii, au personalități proprii, dar care se vor completa mereu. Legătura dintre gemeni este ceva miraculos, ce nu poate fi rupt de nimeni și nimic.

Costumașele pentru botez pot să fie asemănătoare, iar în cazul în care gemenii sunt de sexe opuse, atunci poți lua costumașe complementare, cum ar fi de prinț și de prințesă.

Acest eveniment simbolizează primii lor pași în lumea duhovniciei, motiv pentru care trebuie să fie punctat ca atare. Să te bucuri de venirea gemenilor pe lume nu este un dar care se oferă oricui, ci doar celor pregătiți și înzestrați cu multă răbdare.

Copiii sunt un cadou, o binecuvântare pentru oricine își dorește, iar botezul este modul prin care ei vor fi apărați spirituali și vor duce mai departe legile moralității.

Întrebări frecvente despre trusou de botez

 1. Ce este un trusou de botez?

Un trusou de botez este o colecție de articole speciale pregătite pentru ceremonia de botez. Acestea includ, de obicei, o rochie sau costum special pentru copil, precum și alte articole precum o păturică, o sticluță de botez, lumânări și alte accesorii speciale pentru ceremonie.

 1. Ce trebuie să conțină trusoul de botez?

Trusoul de botez poate varia în funcție de cultura și tradițiile familiei, dar de obicei conține următoarele elemente:

 • O rochie sau costum special pentru copil
 • O păturică sau un prosop special pentru botez
 • Lumânări speciale pentru ceremonie
 • O sticluță de botez sau o cruce specială
 • Accesorii decorative precum panglici, flori sau perle
 1. Cine ar trebui să pregătească trusoul de botez?

În general, trusoul de botez este pregătit de părinții copilului, deși pot exista și alte persoane implicate în pregătirea acestuia, cum ar fi nașii sau bunicii.

 1. Când trebuie să pregătesc trusoul de botez?

Este recomandat să începeți să pregătiți trusoul de botez cu cel puțin o lună înainte de ceremonie, pentru a avea suficient timp pentru a cumpăra sau a face articolele necesare.

Related Posts

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Ce poti sa faci ca turist in Bucuresti pe timp de iarna?

Bucurestiul poate fi un tinut minunat in lunile de iarna. Poate ca blocurile gri ale orasului te vor face sa crezi contrariul, insa trebuie sa stii ca…

complex rezidential popesti leordeni

Complex rezidențial în Popești Leordeni: Confort și accesibilitate

Popești Leordeni, o zonă în continuă dezvoltare și transformare, a devenit în ultimii ani un punct de atracție pentru cei care își doresc un stil de viață…

Cele mai frumoase mesaje de felicitare și urări pentru diverse ocazii

Cele mai frumoase mesaje de felicitare și urări pentru diverse ocazii

Indiferent dacă este vorba despre aniversarea cuiva drag sau despre o altă ocazie specială, un mesaj de felicitare sau o urare bine aleasă poate aduce un zâmbet…

Cum să amenajezi eficient un cort pentru nuntă?

Cum să amenajezi eficient un cort pentru nuntă?

Corturile pentru nuntă au devenit o alternativă mult mai bună față de sălile tradiționale pentru evenimente. Adeseori, vor avea un preț de închiriere mai mic decât cel…

Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, organizat de Centrul Cultural „Bucovina”, cu sprijinul Ministerului Culturii

Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, organizat de Centrul Cultural „Bucovina”, cu sprijinul Ministerului Culturii

În perioada 2-5 iunie are loc, la Suceava, Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, organizat de Centrul Cultural „Bucovina”, cu sprijinul Ministerului Culturii. Cum se va desfășura festivalul Ciprian…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *