Centrale termice: Ce trebuie să știi despre ele?

Termenul ”centrală” vine de la momentul în care boilerele vechi de abur erau des întâlnite. Centralele termice sunt dispozitive concepute pentru generarea de căldură și apă caldă, atât pentru industrie, cât și pentru casă. Deși este adevărat că există o mulțime de tipuri de cazane, adevărul este că funcționarea lor este similară. Centrala este un rezervor, de obicei din metal, care conține apă ce este încălzită prin arderea combustibililor.

În vremurile trecute, existau doar cazane foarte poluante și nesigure, atât de mulți oameni au renunțat la acest sistem. Cu toate acestea, noile tipuri de cazane sunt mai bune din punct de vedere tehnic și au multe beneficii pentru consumatori. Acesta este motivul pentru care mulți oameni au decis să se întoarcă la cazane mixte (apă caldă și încălzire).

În prezent, putem face diferența între două tipuri de cazane în funcție de utilizarea lor. Cazanele de încălzire încălzesc apa care apoi curge prin radiatoare pentru a oferi o temperatură plăcută în casă. Și cazanele mixte sunt un sistem fantastic care combină ambele funcții în același aparat: încălzesc apa menajeră și, pe de altă parte, apa care curge prin radiatoare, economisind spațiu și bani prin punerea celor două funcții împreună în aceeași echipă. Cazanele oferă căldură radiantă, care încălzește obiectele din camere. În caz contrar, dacă ne referim la generarea de căldură prin intermediul unui coș de fum, obiectele adiacente din cameră vor dura mai mult pentru a prinde căldură. Prin urmare, cazanele dau o căldură mai echilibrată.

Tipuri de centrale termice în funcție de combustibili

Una dintre modalitățile de clasificare a tipurilor de cazane care vă pot interesa cel mai mult este încălzirea cazanelor în funcție de combustibilul pe care îl folosesc pentru încălzirea apei calde.

  • Electrice

Prin operarea într-un mod tehnologic, aceste cazane vă permit să reglementeze puterea care este utilizată, permițându-vă o eficiență energetică mai mare și economii ulterioare. De asemenea, centralele electrice au un mare avantaj, deoarece nu există ardere sau debit de gaz, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la scurgeri sau o evacuare a fumului.

  • Pe gaz

Boilerele de gaz au fost cele mai frecvente în țara noastră și continuă să fie. Acestea pot funcționa în funcție de trei tipuri de gaz.

  • Centrale pe biomasă

Sunt unul dintre cele mai ecologice sisteme, deoarece cazanele pe biomasă utilizează combustibili vegetali pentru a funcționa. Cei mai interesanți sunt peleții sau lemnele. Datorită acestui fapt, sunt considerate ecologice, deoarece acestea nu produc gaze cu efect de seră și nu depind de combustibili poluanți și nesustenabili.

Economiile de energie merg mână în mână cu montarea unei centrale termice. În fiecare lună, veți observa un consum diminuat, ceea ce înseamnă că investiția în achiziție este amortizată în câteva luni. În plus, montarea unui termostat este extrem de benefică, deoarece veți diminua consumul de energie, reglând temperatura după bunul plac. Atunci când termostatul de ambient detectează faptul că s-a ajuns la temperatura setată, centrala se va opri, nerisipind energie dacă nu aveți nevoie.

Related Posts

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Cererea în căsătorie

Cererea în căsătorie: Cum să o faci, ce să spui și ce să eviți pentru a impresiona persoana iubită

În viața fiecărui om, există momente care ne definesc și ne schimbă destinul. Unul dintre aceste momente este propunerea de căsătorie. Aceasta nu este doar o întrebare,…

îngrijirea animalelor de companie

De unde să te informezi despre îngrijirea animalelor de companie

În societatea modernă, animalele de companie sunt mai mult decât simple creaturi cu care trăim. Ele devin parte din familia noastră, ne oferă confort, companie și chiar…

Michael Jackson

Michael Jackson: adevărul despre viața sa personală și profesională

Atunci când auzi numele „Michael Jackson”, gândul îți zboară imediat la muzica sa iconică, pașii de dans unici și la fața sa mereu în schimbare. Însă, dincolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *