Ce dotări poate avea o mașină închiriată?

Atunci când vrei o mașină închiriată, detaliile sunt importante. Dotările mașinii vor dicta confortul și siguranța ta. Astfel, prețul nu este singurul lucru pe care îl iei în considerare.

Marea majoritate a mașinilor ce urmează să fie închiriate au o vechime de cel mult 3-4 ani. Prin urmare, vei avea parte de cele mai noi dotări.

Mașinile noi, au standarde noi de siguranță și confort. Astfel, pe lângă dotările specifice oricărei mașini, cele destinate închirierii vor avea obligatoriu unele caracteristici pentru o călătorie reușită.

Ce dotări trebuie să aibă o mașină închiriată?

De obicei, închiriezi o mașină într-o zonă complet diferită de orașul tău natal. Astfel, sistemele suplimentare de asistență te vor ajuta să ai o călătorie sigură,  ce nu îți va pierde timpul.

Mașinile noi vin cu dotări de ultimă oră, iar printre acestea se numără și asistența de menținere a benzii. Aceasta funcționează cu ajutorul unor camere. Ele vor corecta poziția volanului pentru a nu depăși banda de circulație pe care te aflii.

Totul se întâmplă atunci când nu este folosită semnalizarea. Va apărea o avertizare, urmată de sunete și vibrații în volan.

Mai există un asistent foarte important, cel de coliziune frontală. Majoritate serviciilor de închirieri mașini îl consideră ca fiind cel mai important.

Datorită faptului că marea masa a accidentelor sunt de tipul unei mașini lovite în spate de o altă mașină, acest senzor a fost creat. Ele se vor întâmpla când este necesară o apăsare bruscă a frânei în cazul unor obstacole:

  • Pietoni care apar spontan pe carosabil;
  • Obstacole neprevăzute.

Asistentul se va folosi de niște radare prin care mașina va sesiza existența unui pericol. Mașina te va atenționa cu ajutorul unor semnale auditive și vizuale, iar în ultimul moment va acționa frâna pentru o frânare brutală.

Alte dotări importante

Uneori, vei avea nevoie și de senzori de parcare. Sunt de foarte mare ajutor atunci când decizi să conduci o mașină care nu este tocmai a ta, ci doar ai închiriat-o.

Orașele aglomerate vor avea locuri de parcare puține și mai ales înghesuite. Pentru a evita eventualele mici accidente, senzorii de parcare te vor salva de la reținerea garanției.

Majoritatea mașinilor noi vor avea Android Auto sau Apple CarPlay. Sunt dotări ce țin de confortul tău. Acestea sunt foarte necesare în lipsa unei navigații.

Îți vor permite să-ți conectezi telefonul, afișându-se ecranul său. Astfel, vei putea utiliza navigația specifică de la Google sau aplicația Waze pe un display mare și luminos, la îndemână oricând pe drum.

Unele servicii de închirieri mașini oferă dotări suplimentare pentru clienții ce au nevoie mai speciale, cum ar fi un scaun pentru copil. Dotările vor fi gratuite. Ți se oferă pentru a avea cea mai plăcută și confortabilă experiență.

Ți se vor comunica și informații prețioase turistice pentru a te putea bucura cu adevărat de călătoria ta. Astfel, dotările prezente pe o mașină închiriată sunt destinate confortului tău. Ți se va ușura condusul prin prisma faptului că mașina va realiza o parte din lucrurile pe care un șofer le face de obicei.

Related Posts

asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Cum se schimbă asigurările RCA din luna Aprilie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Parlamentului un set de inițiative legislative menite să aducă schimbări semnificative în sector. Aceste propuneri marchează, fără îndoială, cea mai…

Cozonac traditional deosebit in Bucuresti – Cofetaria Mona Lisa

Introducere In București, există o cofetărie specială care are renume pentru cozonacul său tradițional deosebit – Cofetaria MonaLisa. Această cofetărie oferă un loc unic în care se…

Pericolul de a avea cartite in curte

Cartitele pot fi o mare problema pentru cei care stau la casa. Daca nu sunt inlaturate, aceste animalute se pot raspandi rapid prin toata curtea, provocand o…

Ședința foto de nou-născut

Ședința foto de nou-născut: Cum să o pregătești și să o realizezi

Fiecare moment din viața unui nou-născut este prețios și trecător, iar o ședință foto profesională poate captura aceste clipe minunate într-un mod memorabil. Fie că ești un…

complex rezidential popesti leordeni

Complex rezidențial în Popești Leordeni: Confort și accesibilitate

Popești Leordeni, o zonă în continuă dezvoltare și transformare, a devenit în ultimii ani un punct de atracție pentru cei care își doresc un stil de viață…

beton amprentat valcea

Betonul amprentat a luat amploare în județul Vâlcea

Betonul amprentat este o soluție modernă și practică pentru pavarea diferitelor spații, de la curți și grădini, la alei și parcări. Acesta a câștigat popularitate datorită numeroaselor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *