5 lucruri pe care trebuie sa le verifici chiar acum daca esti sofer

truse prim ajutor

Soferii sunt o categorie importanta de oameni, deoarece ei au dreptul legal de a se inscrie in trafic. Acest lucru vine cu multiple beneficii, dar si cu responsabilitati, iar la nivel social exista reguli prin care se asigura respectarea obligatiilor, mai ales ca acestea vizeaza siguranta personala si colectiva. Iata care sunt cinci aspecte esentiale pe care trebuie sa le verifici la masina ta, inainte de a pleca la drum.

 

Truse de prim ajutor si alte elemente obligatorii pentru soferi

  1. Asigura-te ca ai o trusa de prim ajutor valabila

In calitate de sofer, trebuie sa te asiguri ca ai in masina o trusa de prim ajutor valabila. Continutul unei truse prim ajutor cuprinde comprese, bandaje sterile, pansamente adezive, leucoplast si alte elemente cu care poti acorda primul ajutor si poti ajuta chiar la salvarea vietilor omenesti, in situatii critice. Trusa trebuie verificata periodic, pentru a avea garantia ca toate elementele sunt la locul lor si nu au expirat. Circulatia cu o trusa expirata poate atrage amenzi contraventionale semnificative!

 

  1. Este extinctorul valabil?

Un alt element esential in echiparea masinii este extinctorul pentru incendii. Daca apare un incendiu la nivelul autoturismului, extinctorul poate fi folosit pentru prevenirea daunelor semnificative si a dezastrelor de proportii, care se pot transforma si in pierderi de vieti omenesti. Extinctoarele auto au valabilitate limitata, astfel ca trebuie sa te asiguri ca ai unul care sa nu fie expirat, inainte de a pleca la drum.

 

  1. Verifica valabilitate Rovinietei

Rovinieta continua sa fie o obligatie pentru soferii care cirucla pe drumurile publice din Romania. Aceasta este o taxa care trebuie achitata periodic. Poti sa o platesti pentru o zi, o saptamana, o luna sau un an. Verifica periodic data de expirare a rovinietei si reinnoieste-o inainte de a calatori pe drumurile publice!

  1. Asigurarea RCA trebuie sa fie valabila

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este obligatorie si ea pentru a putea circula pe drumurile din Romania. Aceasta ofera protectie soferilor care sunt implicati intr-un accident rutier, precum si celorlalti participanti la trafic. Verifica data de expirare a politei si reinnoieste-o, daca observi ca aceasta a expirat. Polita de asigurare RCA poate fi achizitionata pe o perioada de la o luna pana la un an.

 

  1. Ai facut ITP-ul?

Inspectia tehnica periodica (ITP) este o procedura esentiala pentru mentinerea sigurantei si conformitatii autoturismelor cu standardele de securitate. Ea trebuie efectuata o data la un an sau doi, in functie de vechimea masinii. Verifica data expirarii ITP-ului si fa revizia la timp, pentru a evita retinerea talonului si amenda semnificativa care poate fi aplicata de catre politisti daca circuli cu ITP-ul expirat.

 

In concluzie, trusa de prim ajutor, asigurarea RCA, rovinieta, ITP-ul si extinctorul pentru incendii sunt cele 5 lucruri cruciale pentru orice sofer. Este obligatoriu sa te asiguri ca acestea se afla in perioada de valabilitate, inainte de a pleca la drum. Verifica si tu starea acestor elemente, pentru a evita amenzi sau alte sanctiuni.

Daca ai nevoie de truse de prim ajutor complete si aprobate de RAR, acceseaza VESTA-magazinonline.ro si cumpara o trusa de calitate superioara chiar acum!

 

Related Posts

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Descopera cat de capricioasa este vremea in localitatile din Salaj

Vremea capricioasa este o constanta in viata noastra, iar localitatile din judetul Salaj nu fac exceptie. Cu schimbari bruste de temperatura si fenomene meteorologice imprevizibile, climatul in…

Totul despre viața lui Henri Coandă

Totul despre viața lui Henri Coandă

Henri Coandă, unul dintre cei mai remarcabili inventatori și ingineri români, a fost o figură centrală în dezvoltarea aviației și tehnologiei moderne în secolul al XX-lea. Viața…

https://www.livepr.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-vremea-romania/

Afla mai multe despre vremea in Romania

Romania, situata in partea de sud-est a Europei, este caracterizata printr-o clima variata si interesanta. De la Marea Neagra la Carpati si pana la Dealurile Transilvaniei, tara…

design interior

Transformarea simplă a locuinței: Creativitate de la Idei Simple

Căminul este sanctuarul nostru personal, locul unde ne refugiem pentru confort și liniște. Dar cum transformăm un simplu spațiu într-un cămin plin de căldură și personalitate? Idei…

Ungaria

Ungaria: cum se prezintă piața imobiliară în 2023

Piața imobiliară din Ungaria a fost într-o continuă evoluție în ultimii ani, influențată de factori precum creșterea economică, schimbările demografice și evoluția cererii și ofertei de locuințe….

Cererea în căsătorie

Cererea în căsătorie: Cum să o faci, ce să spui și ce să eviți pentru a impresiona persoana iubită

În viața fiecărui om, există momente care ne definesc și ne schimbă destinul. Unul dintre aceste momente este propunerea de căsătorie. Aceasta nu este doar o întrebare,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *